+36 30 677 3143 | info@plazamax.hu

Garthen Afrikai dob Djembe, 70 cm

Garthen Afrikai dob Djembe, 70 cm
A képek csak illusztrációk.

Garthen Afrikai dob Djembe, 70 cm

Cikkszám: 726
48 790 Ft
Nettó: 38 417 Ft +áfa
Gyártó: Garthen »
Kiszerelés: db
Súly: 6 Kg
Készlet:75 db raktáron
Betöltés...

Mennyiség:
Megosztás másokkal:

Termékismertető

A Djembe, mint hangszer: kézzel üthető Afrikai Törzsi Dob, ami kézzel, kivájt fatörzsből és kecskebőrből készül. Világszerte nagy népszerűségre tett szert. Használható zenekarban és szólóhangszerként is. Elegendő a dobot egyszer megszólaltatni és élete végéig a hangszer rajongójává válik. 

A dzsembé Nyugat-Afrika, azon belül is a mande népek tradicionális ütőhangszere, ám mára már egész Nyugat-Afrikában megtalálhatjuk. Eredete a mandinka népcsoport kovácsaihoz, a numukhoz köthető. A dzsembé széles körben való elterjedésének egyik oka lehet, hogy a numuk i. sz. 1000 körül a mai Guinea, Szenegál, Mali és Burkina Faso területeiről szétszóródva Nyugat-Afrika más népeivel is kapcsolatba kerültek, akiknek dobkészítési tudásukat átadhatták. Jellegzetes hangzását elsősorban lentről fölfelé szűkülő, majd hirtelen kiöblösödő, hengeres formájának köszönheti, mely egy fából faragott. Tetejére általában erős kecskebőr lett kifeszítve, lényegében ez adja a dob igazi, különleges „dzsembé” hangzását.

Üzletünkből kizárólag kecskebőrrel bevont, kézzel faragott és kézzel festett Djembe rendelhető! Ez okból kifolyólag a motívumok és méretek eltérhetnek egymástól.

Műszaki adatok:

  • magassága: 70cm
  • átmérője: 28 cm
  • borítása: kecskebőr
  • anyaga: mahagóni fa

A csomag tartalma:

  • 1 x afrikai dob

Termék értékelés és véleményezés